Резюме -один із найвагоміших інструментів для влаштування на роботу. Воно є коротким викладом найбільш важливих для потенційного працедавця фактів вашої біографії, в основному пов’язаних з досвідом роботи, навичками і знаннями. Це своєрідна самореклама на ринку праці.

Тож як себе «прорекламувати» на ринку праці так, щоб потенційний роботодавець звернув увагу саме на ваше резюме ?

Насамперед варто пам’ятати, що на перегляд одного резюме рекрутер витрачає в середньому 1-2 хвилини, тому дуже важливо відразу привернути увагу до своєї кандидатури, зацікавити і викликати бажання призначити вам співбесіду.

 

Пропонуємо до вашої уваги декілька правил написання резюме:

КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ

Насамперед напишіть своє ім’я та прізвище і контактні дані (місце проживання, номер телефону, адресу електронної пошти тощо).

МЕТА

Вкажіть посаду, яку хочете отримати. Не варто перераховувати декілька позицій, які могли б влаштувати вас. Якщо є декілька різних вакансій, то можна скласти два-три варіанти резюме. Краще зробити декілька сфокусованих на різних аспектах резюме, ніж одне загальне.

ОСВІТА

Особливу увагу приділіть освіті. Варто згадати про додаткову освіту (курси, семінари, тренінги, стажування), але не перераховуйте всього. Курси іміджу чи масажу цікаві лише тоді, коли прямо пов’язані з посадою, яку ви бажаєте отримати.

ДОСВІД РОБОТИ

У студентські часи важко набути багато робочого досвіду. Не бійтеся вказувати досвід роботи, навіть якщо ви пропрацювали всього 2-3 місяці, це потрібно відобразити в резюме. Також можете вказати інформацію щодо пракитики, яку ви проходили, навіть якщо це не відображено в трудовій книжці. Випускник, який працював за спеціальністю деякий час, має більше переваг, ніж конкурент, який має кращі оцінки, але не має досвіду.

ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ

Великою перевагою буде володіння іноземними мовами й комп’ютером, наявність прав водія, членство у професійних організаціях.

ОСОБИСТІ ЯКОСТІ

Найперше подумайте, які особисті якості важливі для професії, яку ви обрали. Це може бути аналітичний склад розуму, вміння працювати з великими об’ємами інформації, цілеспрямованість,  пунктуальність. Такі якості як чесність, порядність, сумлінність є важливими, але працедавець зацікавлений в прийомі на роботу не просто хороших людей, але й професіоналів своєї справи.

Приклад резюме можете подивитися за покликанням.

за інформацією robota.lviv.ua  

Поради з розвитку кар’єри: Все про резюме