18 квітня в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбулося розширене засідання Ради роботодавців. Захід об’єднав науковців, працівників туристичної та рекреаційної галузі, приватних підприємців задля якісної підготовки конкурентоспроможних фахівців готельно-рестораної і туристичної сфер.

Зі вступним словом до присутніх членів Ради та запрошених роботодавців звернувся голова Ради, начальник управління освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради Сергій Мельник, який наголосив на необхідності тісної співпраці бізнесу та освіти.

Співголоваголова Ради роботодавців університету, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків К-ПНУ, кандидат політичних наук, доцент Василь Кобильник звернув увагу учасників засідання на вимоги  сучасного ринку праці та інтеграцію освітньої і фахової діяльності як універсальну форму підготовки компетентного спеціаліста.

Про фахові вимоги до працевлаштування в природних національних парках на прикладі НПП «Подільські Товтри» розповіла заступник директора Національного природного парку Наталія Яцемірська.

Керівник відділу фандрайзингу, кандидат економічних наук, доцент Вероніка Буторіна звернулася до роботодавців з ініціативою розробки спільних інноваційних продуктів у сфері рекреаційної та туристичної роботи між К-ПНУ й фаховими організаціями.

У дискусії щодо сучасних вимог і потреб для ефективного функціонування рекреаційних комплексів взяли активну участь власник готельно-ресторанного комплексу «Ксенія 2» Галина Локай та голова громадської організації «Відкрита асоціація готельєрів та рестораторів Кам’янця-Подільського» Анатолій Ковальський.

Своїм баченням майбутньої співпраці з роботодавцями, подолання викликів і проблем у межах регіонального природоохороно-рекреаційного комплексу Поділля поділилися завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, доктор наук з державного управління, кандидат економічних наук, доцент, професор кафедри Людмила Матвейчук, завідувач кафедри біології та екології, кандидат педагогічних наук, доцент Наталія Казанішена й завідувач кафедри географії та методики її викладання, кандидат географічних наук, доцент Ігор Касіяник.

Зустріч пройшла у форматі активної дискусії. Напрацювали спільний план подальшої співпраці, з урахуванням пропозицій учасників.

Туристичний комплекс та природоохоронна система Подільського регіону як сфери працевлаштування для випускників К-ПНУ: відбулося розширене засідання Ради роботодавців