12 грудня в межах співпраці К-ПНУ з Управлінням освіти, молоді та спорту Дунаєвецької міської ради відбулася зустріч зі школярами Дунаєвецького ліцею №2 та Голозубинецького ліцею.

Такі заходи проводяться з метою ознайомлення майбутніх абітурієнтів із життям освітнього закладу, напрямами підготовки здобувачів вищої освіти та спеціальностями.

Перший проректор, кандидат історичних наук, доцент Володимир Дубінський та керівник навчально-методичного відділу, кандидат філологічних наук, доцент Наталія Гудима ознайомили старшокласників з історією становлення та функціонуванням Університету Огієнка й наголосили на тому, що заклад є одним з інноваційних освітніх і наукових центрів Поділля та України, у якому створено всі умови для успішного навчання, цікавого дозвілля, реалізації наукового, дослідницького, спортивного і творчого потенціалу.

Гості відвідали музей історії університету, де директор музею, кандидат історичних наук, доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Ірина Паур розповіла історію створення, розвитку та реорганізації закладу освіти, про видатних учених – працівників університету, відомих випускників тощо. Учні змогли побачити цікаві архівні документи та унікальні експонати, які демонструють історію К-ПНУ із початку функціонування і до сьогодні.

З етнологічними особливостями Поділля учнів ознайомив завідувач навчально-наукової лабораторії етнології навчально-наукового інституту української філології та журналістики, кандидат філологічних наук, старший викладач Валерій Щегельський.

Про особливості навчання на мистецьких спеціальностях педагогічного факультету та створення експозиції творів мистецтв, виконаних студентами університету, розповіли кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва, доцент Іван Підгурний та лаборант, асистент кафедри Володимир Бучковський.

Екскурсію історичним факультетом провів кандидат історичних наук, старший викладач кафедри всесвітньої історії Олександр Юга. Він розповів про історію факультету та спеціальності, за якими готують майбутніх фахівців. Особливо цікавими для школярів стали відвідини археологічної лабораторії, де їх ознайомили з великою кількістю зібраних артефактів, кваліфікованою камеральною обробкою.

Продовжуємо популяризувати К-ПНУ серед школярів!

Учням шкіл Дунаєвеччини розповіли про славетну історію та діяльність К-ПНУ