22 січня 2022 року в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка відбулося чергове тренувальне ЗНО з математики для учнів 10-11 класів, організоване управлінням освіти і науки Кам’янець-Подільської міської ради спільно з Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка, зокрема відділом профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету на звернення Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти.

У тестуванні взяло участь понад 250 учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Кам’янець-Подільський. За змістом і формою завдання були максимально наближені до тестів ЗНО різних форм: з вибором однієї правильної відповіді (18 завдань) та на встановлення відповідності (2 завдання), які переважно викликають труднощі під час ЗНО.

Учасники тренувального тестування розділились на групи, кожна з яких містила 40-45 осіб. За кожною групою були закріплені викладачі кафедри математики (Уляна Гудима, Олексій Зеленський, Віктор СоричНіна Сорич, Ірина Ковальська, Тетяна Думанська). Після завершення тестування викладачі провели детальний розгляд усіх завдань з аналізом допущених учнями помилок. Учасники жваво дискутували щодо правильності розв’язування того чи того завдання, уважно стежили за поясненнями викладачів і мали можливість продемонструвати власні підходи до вирішення задач.

Перед тестуванням декан фізико-математичного факультету Віктор Щирба та викладачі кафедр факультету (Віталій Іванюк, Тетяна Пилипюк, Олександр Слободянюк, Олена Смалько, Юрій Сморжевський, Ростислав Моцик, Тетяна ПоведаОлег Панчук) коротко презентували спеціальності фізико-математичного факультету та вручили учням буклети, у яких детально презентована інформація, яка цікавить вступників ЗВО.

 

Тетяна Поведа, кандидат педагогічних наук, доцент,
заступник декана з виховної роботи та профорієнтаційної роботи

 

 

Тренувальне тестування з математики в К-ПНУ