19 травня науково-педагогічні працівники Кам’янець-Подільського національного університету, а саме:  керівник відділу профорієнтаційної роботи, доуніверситетської підготовки та сприяння працевлаштуванню випускників університету Володимир Адамовський, декан історичного факультету Анатолій Глушковецький, завідувач кафедри історії української літератури та компаративістики Олег Рарицький відвідали заклади загальної середньої освіти м. Хотин із метою проведення профорієнтаційної роботи та популяризації університету серед майбутніх абітурієнтів. Профорієнтаційна робота охопила майже 100 учнів 10-11 класів Хотинського опорного закладу загальної середньої освіти Хотинської міської ради та Хотинської загальноосвітньої школи № 5.

У межах зустрічі випускники ознайомилися з інформацією щодо особливостей вступної кампанії 2021, дізнались про діяльність факультетів і перелік спеціальностей університету, за якими  здійснюють освітній процес.

Крім цього, представники університету передали для бібліотек шкіл добірки науково-методичної літератури, книги про К-ПНУ.

Вагомим здобутком для університету стало підписання договорів про співпрацю з освітянами Хотина.

Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка в особі в.о. ректора університету Володимира Дубінського та Хотинський опорний заклад загальної середньої освіти Хотинської міської ради в особі директора Людмили Микитюк підписали договір про співпрацю, керуючись прагненням до взаємовигідних відносин і партнерства, популяризації наукових знань, обміну досвідом.

Розуміючи необхідність і важливість співпраці, сприяння розвитку науки та освіти, було також підписано договір із комунальною установою Хотинської міської ради «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», який очолює директорка Римма Якуба.

Співпрацюємо з освітянами Хотина