28 березня викладачі Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка Ю.А. Хоптяр, професор кафедри архівознавства, спеціальних історичних та правознавчих дисциплін, І.А. Гуцул, доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва, Т.Є. Веселовська, доцент кафедри туризму і готельно-ресторанної справи, І.І. Ковтуник, старший викладач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи, А.Ю. Хоптяр, асистент кафедри туризму і готельно-ресторанної справи, відвідали заклади професійно-технічної освіти м. Хмельницького з метою проведення профорієнтаційної роботи.

Виступаючи перед учнями ДНЗ “Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг”, професор Хоптяр Ю.А. розповів про перспективи навчання в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка, ознайомив зі спеціальностями, за якими проводиться навчання в закладі.

Старший викладач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Ковтуник І.І. розповіла про такі спеціальності, як «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» та перспективи працевлаштування у сфері обслуговування.

Під час зустрічі з учнями Хмельницького професійного ліцею №8 доцент кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Веселовська Т.Є. розкрила перспективи вдосконалення професійного зростання, ознайомила з умовами роботи обраної спеціальності, повідомила про обсяг знань, якими мають володіти студенти цієї спеціальності.

Викладачі вишу поспілкувалися з директором ліцею Станіславом Г.В., який зазначив, що спільними зусиллями професійного закладу і тих закладів, які зацікавлені брати таких випускників на навчання, можна підготувати висококваліфікованих фахівців, які є затребуваними сьогодні особливо у сфері обслуговування.У вищому професійному училищі №25 доцент кафедри образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та реставрації творів мистецтва Гуцул І.А. розповів про студентів університету, котрі закінчили це училище й успішно продовжують навчання в університеті, запросив учнів, які мають художній хист і бажання продовжити навчатися, до Кам’янець-Подільського національного університету ім. Івана Огієнка.Профорієнтаційні заходи відвідали  близько двохсот учнів 2-3 курсів професійно-технічних закладів. Вони поспілкувалися з представниками нашого вишу, дізналися про спеціальності, за якими навчаються в Кам’янець-Подільському національного університеті імені Івана Огієнка, ознайомився з правилами вступу до закладу.

Також учні цих освітніх закладів отримали комплект рекламного матеріалу про Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, де подається інформація про факультети вишу, спеціальності, за якими проводиться навчання, документи, необхідні для вступу, а також про роботу приймальної комісії.

Т.Є. Веселовська, доцент кафедри туризму

та готельно-ресторанної справи

Профорієнтаційна робота в закладах професійно-технічної освіти Хмельницького